Kattenhotel – Visie

Visie en werking

Voor de opstart van het hotel in oktober 2016 was het uitgangspunt een plek te creëren waarin onze logés de maximale mogelijkheid hebben om een zo stressloos en aangenaam mogelijk verblijf te beleven. Daarom zijn we vertrokken vanuit de wensen en behoeften van de kat zelf en dit op basis van moderne kennis van kattengedrag.

Zo weten we dat voor de meeste poezen de reis naar het hotel en de incheck voor de nodige portie stress zorgen. Weg van hun vertrouwde stek, achtergelaten in een onbekend kaal kamertje met vreemd hotelpersoneel…vele poezen zijn best enkele dagen ‘van slag’. Daarenboven riskeren ze om achter elke hoek andere, eveneens gestresseerde viervoertjes tegen te komen. Poezen zijn niet echt gekend om het vlot leggen van sociale contacten met soortgenoten, zeker niet als ook andere zekerheden ontbreken.


Wij hebben er dan ook bewust voor gekozen om onze gasten individueel op te vangen. Gedurende hun verblijf komen ze fysiek noch visueel in contact met de andere bewoners! Wij werken niet met gaas noch tralies maar met ‘echte’ ingerichte kamers

Van bij de start van het verblijf krijgt de poes de gelegenheid hun persoonlijke kamer te verkennen en alle schuilplekjes en klimmogelijkheden te ontdekken op haar eigen tempo.

Elke kamer geeft op zijn beurt toegang tot 1 van onze 3 ruime speel- en leefruimtes. Deze ruimtes zijn voorzien van vele extra klimgelegenheden (waaronder een zeer grote krabpaal), ligplekjes (zetels en bankjes) en via een kattenluik toegang tot een ingerichte buitenren! De katten hebben toegang tot deze grote ruimte via een beurtrol want we vermijden immers elk contact tussen de verschillende logés (katten uit eenzelfde gezin kunnen uiteraard wel samen optrekken). Deze ruimtes voelen aan als echte woonkamertjes, gezellig voor kat, baasje én uitbater. Enerzijds uitnodigend en uitdagend voor de speelse poes, anderzijds geborgen, veilig en relaxed voor de langslaper. Kom uzelf overtuigen bij een bezoekje.

Gedurende hun verblijf is er continu permanentie, van ’s ochtends tot na middernacht, 7 dagen op 7. We zorgen dat we steeds beschikbaar zijn indien de poes nood heeft aan menselijk contact en een knuffel of speelsessie. We stimuleren en inviteren de gasten maar dringen ons nooit op, de kat bepaalt steeds het tempo en controleert.

In onze omgang met jullie lievelingen doen we beroep op de beschikbare (wetenschappelijk bewezen) kennis over kattengedrag en kattenwelzijn. We beschikken over een brede universitair gediplomeerde kennis over biologie, geneeskunde en psychologie maar zijn steeds geïnteresseerd naar de mening en advies van experten. Vanzelfsprekend is elke info die de baasjes zelf over hun lievelingen geven zeer waardevol en nuttig.

Natuurlijk is de drijfveer achter ons engagement onze eigen bewondering, fascinatie en liefde voor de kat!

Wij durven stellen dat onze aanpak resultaten aflevert. Eén jaar na de opening en zo’n kleine 200 gasten verder kunnen we vaststellen dat meer dan 95% van onze gasten binnen de 48u na de incheck bij een eerste verblijf de grootste stress van zich hebben afgeschud en zich gedragen en thuisvoelen zoals ook de baasjes hun gedrag thuis omschrijven!