Route

De Kerkenlanddreef ligt in het meest noordelijke hoekje van Lovendegem, ten noorden van de N9 die oa Gent met Eeklo verbindt. Zomergem, Waarschoot en Sleidinge (Evergem) liggen op een boogscheut.

Het is dan ook via de N9 (Grote Baan) dat wij het vlotst te bereiken zijn, zeker voor hen komende van Gent of Brussel (de N9 sluit ten westen van Gent aan met de R4).

Op de N9 sla je best af ter hoogte van de Bredestraat. Op de hoek bevindt zich Hippocampus, een speciaalzaak voor tropische vissen. Nog 3 km!

De Bredestraat blijf je volgen. Deze straat wordt de Boterhoek na een scherpe bocht links, vlak voorbij B&B ‘Het Huis bij de Lieve’. De Boterhoek wordt op zijn beurt Eeksken bij het oversteken van de vaart Lievetragel. Eenmaal de Lievetragel overgestoken is de Kerkenlandreef de eerste straat links. De tweede poort aan het eerste huis, u bent gearriveerd!

Kom je via de N9 uit de richting van Eeklo raden we je sterk aan om ook af te slaan ter hoogte van de Bredestraat en niet eerder via Meienbroek (tov Intratuin). Dit is een meer nauwe, landelijke weg met soms een verradelijke put in het wegdek.

Kom je eerder uit de noordelijke richting (bv E34) dan kan je ons ook bereiken door op de R4, reeds ter hoogte van Wondelgem/Evergem af te slaan op de N456 richting Sleidinge (Brico en Mc Donalds aan deze afslag). Je volgt de N456 tot je, voor het bereiken van Sleidinge-dorp, links afslaat in de Wurmstraat, richting waarschoot (ter hoogte van dagbladhandel Octopussy). an het eerstvolgende grote kruispunt, na oversteek van de spoorlijn, sla je linsaf in Weegse, richting Lovendegem. Als de Weegse begint te kronkelen wordt hij de Linde tot deze uitmondt in de Bosstraat. Iets voorbij speciaalzaak Van Wiemeersch sla je scherp linksaf om het Eeksken in te rijden. Nog 500 meter en rechts is de Kerkenlanddreef.

Kom je uit de richting van Brugge via E40 dan kan je de route enigzins inkorten door niet via de R4 de N9 te bereiken maar na de afslag Gent-West de route Drongen-Vinderhoute-Bierstalbrug te nemen naar N9. Ook kan je eerder de afslag Nevele nemen om dan via Merendree en Zomergem te komen maar deze route loopt via veelal landelijke wegen en is best te nemen met een geoefend gps-systeem.

afslag Bredestraat vanop N9

afslag Wurmstraat

afslag Eeksken