Voeding en onderhoud

Droogvoer

Recent zijn we overgeschakeld op het basisgamma van Royal Canin. We beschikken over de volgende smaken:

  • Regular fit
  • Indoor
  • Sterilised ( ook 8j+)
  • Sensible
  • Kitten (6m- en 6m+)
  • British shorthair
  • Maine Coone (adult)

Natuurlijk bent u steeds vrij uw eigen voeding mee te brengen. Natvoer serveren we ook maar dient sowieso zelf meegbracht te worden!

Wij letten sowieso streng op wat en hoeveel u wenst dat uw kat krijgt.

Drinken

De katten worden gedurende de hele dag voorzien van vers drinkwater. We gebruiken hiervoor onthard kraanwater.

Er is de mogelijkheid om de kamer te voorzien van een drinkfontein (stromend water) maar hiervoor vragen we een meerkost van 20 euro (per 30 dagen dus ook voor 1 dag). De kost wordt voornamelijk bepaald door het eenmalig gebruik van de koolstoffilter en de volledige reiniging na gebruik.

Kattengrit

Wij gebruiken bijna uitsluitend niet-geparfumeerd fijnkorrelig klonterend kattengrit. Bij regelmatig onderhoud een zeer vlot en duurzaam product dat ook door de meeste katten vlot gebruikt wordt.

We hebben steeds een aantal andere korrels ter beschikking (pellets, klassiek grit) indien u vermoedt dat dit voor de kat nodig is. Gelieve ons hiervoor wel tijdig te verwittigen.

De kattenbakken zelf zijn ruim (ook meerdere extra grote bakken) en stevig. Met of zonder deksel of flap, dat bepaalt u zelf.

Medicijnen

We dienen, zonder meerkost, ook correct de nodige medicijnen toe zolang deze niet de expertise van een dierenarts vereist.

Eventueel dienen we ook insuline bij poezen met diabetes toe. Dit echter enkel onder voorwaarden (oa ifv handelbaarheid, stressniveau, eetlust, timing reservatie)

Echter, orale medicatie willen we manueel kunnen toedienen. Sommige poezen zijn het gewoon hun medicatie via de voeding in te nemen maar wij willen hierin geen risico’s nemen: niet zelden vertonen de katten de eerste dagen bij een eerste verblijf een verminderde eetlust. Manuele toediening verzekert ons als uitbater dat uw kat de nodige medicatie op het correcte moment heeft ingenomen. Dit betekent dus ook dat we in deze situaties een kat verwachten die zich niet onhandelbaar en agressief opstelt!

Extraatjes

U mag steeds eigen kattensnoepjes mee brengen maar we beschikken ook zelf over een ruim assortiment aan populaire snoepjes. Hoewel we hier zuinig mee omspringen kan het een beloning zijn om stressvrij gedrag te bevestigen en belonen.

Ook mogen onze gasten binnenshuis naar believen knabbelen op kattengras. Velen doen hierop beroep om gevoelige maagjes te ontlasten. In de buitenren vinden ze een kruidentuintje met vers kattenkruid, extra kattengras en valeriaan. We zijn ook gul in het gebruik van zelf gekweekt en gedroogd kattenkruid voor onze gasten die zich hiervoor gevoelig opstellen.